Når du driver virksomhed, er det vigtigt, at du tager IT-sikkerhed seriøst? Hvis ikke, så vil jeg opfordre dig til at gøre det.
Som virksomhed ligger du nemlig inde med mange vigtige data, som opbevares i virksomhedens computersystemer – data som IT-kriminelle er ude efter, fordi de kan sælges. Det kan være bank-, personale- eller regnskabsoplysninger, konkurrentdata m.m. Derfor er du og din virksomhed et potentielt mål for IT-kriminelle. Ifølge Dansk Erhvervs analyse (læs den her) er antallet af danske virksomheder, der bliver angrebet stærkt stigende. Undersøgelsen, der er foretaget blandt Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder, viser, at 73 pct. af de danske virksomheder er blevet angrebet, eller forsøgt angrebet. Og antallet af angreb er stigende – og de IT-kriminelle er blevet mere snedige og opfindsomme i deres angreb mod virksomheder. Men hvordan undgår du så, at du, din virksomhed og dine medarbejdere bliver angrebet? Jeg vil gerne hjælp dig med at skærme din virksomhed, så her får du ti effektive og nemme sikkerheds-tips: 10 effektive sikkerhedstips
- Allerførst bør du have et IT-sikkerhedsberedskab klart, hvis du bliver ramt af et angreb. Den må ikke være forkromet og lang, men skal kun indeholde det vigtigste.
- Tag altid en sikkerhedskopi/back up af din virksomheds vigtigste data (fx patenter, personoplysninger, økonomisystemer m.m.) – og tjek altid om den virker.
- Dernæst skal du sikre din virksomhed med opdaterede IT-systemer og sikrer, at de automatisk bliver opdateret.
- Træn dine medarbejder og dig selv i at udvise sikker adfærd på nettet, når I fx besøger hjemmesider, installerer programmer, modtager e-mails, chatter, bruger instant messaging (fx dialog via Messenger, Yahoo, Google, Skype m.fl.). I skal også være opmærksomme på vedhæftede filer og links, på sociale medier – og overfor falske hjemmesider.
- Sørg for at alle i virksomheden ved, hvordan de laver kodesætninger (Læs vores guide til password her). Slå multifaktor validering til, hvor det er muligt. Brug gerne en Password Manager (Læs mere her)
- Installer en sikkerhedspakke på alle virksomhedens computere i form af en firewall og et antivirusprogram og sørg for at den automatisk er opdateret.
- Stop med at bruge adminstrator eller super-bruger konti i dagligdagen.
- Slå kryptering til hvor muligt. Dvs. dit trådløse netværk, din telefon, dine diske, dine usb’er etc.
- Vær skeptisk – Ulovlig delte film og programmer kan indeholde mere end du har lyst til. Du har ikke lige vundet det lotteri, som du ikke deltog i. Din bank vil aldrig ringe til dig og bed om dine NemId koder.
- Vær forsigtig med at dele dine oplysninger. Når det først er på internetttet er det umuligt at fjerne igen og du har ingen kontrol over hvem læser det, når det først er der!
Seneste kommentarer